Načrtovanje je pol bitke ali 6 nasvetov, ki vam pomagajo pri načrtovanju.

AddToAny

Načrtovali ste svoj dan. Razpored je nastavljen. Pripravljeni ste to narediti, kajne? Ne še, pravi Craig Jarrow, avtor bloga, Time Management Ninja. Prav tako se morate pripraviti.

˝Načrtovanje je dobro... vedeti, kaj morate narediti, je odličen prvi korak, priprava je še boljša... pripravi vas, da dejansko opravljate svoje delo."

Mislite na načrtovanje kot prvo fazo in pripravo na drugo. Tu je šest nasvetov, ki jih Jarrow ponuja, da vam pomaga pri pripravi:

Načrtovanje

1. Naredite to večer prej.
Priprava večer prej vam omogoča dovolj časa, da vse organizirate in poskrbite za vse podrobnosti. Čakanje na "dan ko" lahko vodi do  zmešnjave v zadnjem trenutku.

2. Planirajte vnaprej, kadar je to mogoče.
To je še posebej pomembno pri pripravi na velik dogodek. Zberite gradivo nekaj dni vnaprej. Zbrati vse skupaj (gradivo in misli) predčasno, omogoča več časa za odpravo morebitnih nepredvidenih težav.

3. Opravite (pred) delo.
Priprava je vse, kolikor je mogoče narediti dela vnaprej. Preberite gradivo, preglejte podatke, in udejanjite dejavnost/aktivnost. Ko pride čas za to narediti, boste pripravljeni.

4. Prihranite čas.
Ne dovolite si verjeti, da nimate časa za pripravo. Dobra priprava prihrani čas, zmanjša napake in pomaga preprečiti, ponovne napake. Prav tako skrajša izvedbo. Na primer, dobro pripravljen sestanek je krajši in bolj efektiven.

5. Zmanjšajte stres.
Biti pripravljen pomeni, biti samozavesten. To pomeni manj skrbi in manj stresa.

6. Naredite navado.
Naredite pripravo dela, kot del svojega življenjskega sloga, ne pa samo občasen primer. Prednosti boste čutili vsak dan.

Vsak podjetnik se redno sooča z načrtovanjem. H kateri stranki grem najprej jutri zjutraj? Koga moram poklicati? S kom sem že zmenjen za kosilo? Se mi splača vstopiti v ta posel? Si upam privoščiti to investicijo? Kako posluje naša enota? Ali lahko zaposlimo novega delavca? Moramo krčiti proizvodnjo?
Tu je samo nekaj vprašanj s katerimi se dnevno soočamo v podjetjih. Marsikatera nam povzročajo veliko neprespanih noči, da sploh ne pomislimo, koliko časa potrebujemo za zbiranje podatkov.
Lahko pa vam z našimi rešitvami kakšno skrb odpravimo. Mi vas bomo poslušali.